Ensimmäistä kertaa radalle?

Olemme koonneet tähän ohjeita  vinkkejä ja vastauksia ensikertalaiselle.

Kysymys: Haluaisin kokeilla ajamista radalla miten pääseen mukaan?

Vastaus: Moottoripyöräilyn tuki ry järjestää ajoharjoittelutapahtumia Suomen moottoriradoilla. Rata ajoa pääset kokeilemaan ostamalla lipun ajoharjoittelutapahtumaan esim verkkokaupastamme. Mikäli tulet ensimmäistä kertaa radalle osta lippu HITAASEEN ryhmään.

Kysymys: Mitä vaatimuksia moottoripyörältä tai kuskilta?

Vastaus: Moottoripyörältä edellytämme voimassa olevaa liikennevakuutusta ja kuljettajalta moottoripyöräilyyn soveltuvaa vaatetusta. (kypärä, hanskat, takki, housut ja moottoripyöräilyyn tarkoitetut kengät)

Kysymys: Mitä ratapäivillä tapahtuu? ja miten päivä etenee?

Vastaus: Päivä alkaa aina ajajakokouksella joka on pakollinen kaikille. Ajajakokouksessa käydään läpi turvallisuuteen ja päivän ohjelmaan liittyviä asioita. Kerromme lippujen merkityksen, mitä jos kaadut ja jne asiat. Päivän ohjelma ja ajovuorot löytyvät kultakin radalta toimiston seinästä. Pääsääntöisesti jokainen tunti on jaettu kolmeen osaan. Tasalta lähtee nopearyhmä, 20 yli Keskiryhmä ja 20 vaille hidasryhmä. Poikkeuksena Alastaro jossa kesän vilkkaimpina viikonloppuina ajetaan neljässä ryhmässä. Hidas, Keskihidas,keskinopea ja nopea. jos et tiedä missä ryhmässä ajat osta lippu AINA hitaimpaan ryhmään. Ajovuorot on jaettu osiin jotta nopeuserot olisivat mahdollismman pienet. Esim Alastarolla huippukuljettajat ajavat alle 1,20 aikoja kun taas hitaimmat ajavat 2,30 aikoja. Turvallisuus on tapahtumissamme tärkein asia.

Kysymys: Miten radalla ajetaan?

Vastaus: radalla ajetaan vain yhteen suuntaan, ja radalta saa poistua vain yhdestä erikseen merkitystä paikasta. Kerromme ajajakokouksessa radalle menosta ja poistumisesta ensikertalaisille aina. Radalla ohittaminen tapahtuu AINA ohittajan vastuulla. Takanatulevalla on vastuu ohittaa turvallisessa paikassa. Sulkeutuvaan väliin ohittaminen on kielletty hitaassa ja keskiryhmässä. Radalla ajetaan ns: omaa ajoa, ei katsella taaksepäin, ja keskitytään ainoastaan omaan tekemiseen. Kuminpoltto ym koheltaminen on kielletty, lisäksi vältä tarpeetonta ”keulimista”.

Kysymys: Onko radalla ajaminen vaarallista?

Vastaus: Kyllä! kaikessa moottoriurheilussa on riskinsä. Voit itse henkilökohtaisesti vaikuttaa turvallisuuteen tarkistamalla pyörästäsi nestevuodot ja jarrut. Ajamalla omalla taitotasolla jättämällä riittävästi aikaa jarruttamiseen. Tärkeimpänä turvallisuus tekijänä on renkaat ja niiden ilmanpaineet. Aja AINA 2 kierrosta rauhallisesti ja anna renkaiden lämmetä. Pito paranee jo renkaan saavuttaessa +40 asteen lämpötilan. Mutkista kiihdytettäessä odota että pyörä on nousut täysin pystyyn ennen kaasun avausta. keskimäärin radalla kaatuminen on huomattavasti turvallisempaa kuin liikenteessä, suoja-alueet on isot ja pehmeät. Yleensä kaatumisesta seurauksena on pyörän naarmut ja ”kliparien” vääntyminen. Kuljettaja selviää yleensä mustelmilla ja henkisellä kolauksella.

Kysymys: Kaaduin radalla mitä teen?

Vastaus: Älä tee mitään. Jää siihen mihin kaaduit! Älä yritä nostaa pyörää pystyyn, vaan siirry turvalliseen paikkaan suoja-alueelle. ”Raatoauto” noutaa kaatuneet ja pääset ambulanssiin tarkistettavaksi. Selvitä ennen radalle tuloa mikäli pyörässäsi on kaskovakuutus. pääsääntöisesti vakuutusyhtiöstä riippuen kasko EI OLE voimassa radalla. Ainoastaan liikennevakuutus joka korvaa sekä omat että mahdollisen vastapuolen henkilövahingot. Lisäksi liikennevakuutus maksaa vastapuolen omaisuus vahingot.

Moottoripyöräily on parasta radalla!!

Tervetuloa mukaan.

Osta lippuja tapahtumiin tästä

Liity uutislistalle

Liittymällä MP-Tuen uutislistalle saat sähköpostiisi tiedon uusista tarjouksista ja myyntiin tulevista ratapäivistä.
Moottoripyöräilyn tuki ry / Jukka Relander
Opastinsilta 2 liiketila 006, 00520 HKI
p. 050 359 7204

JÄSENREKISTERI

Jussi Lehtonen // info@mp-tuki.fi

VERKKOKAUPPA

Riku Turunen // riku@interwebbi.com

RATAVASTAAVAT

Jukka Relander // info@mp-tuki.fi
Juha Tammilehto
Antti Nivala

MENOSSA MUKANA

0
    Ostoskori
    Kori on tyhjäPalaa kauppaan
      Aktivoi koodi