Jokkis / SSC

JOKAMIESLUOKKA

Jokamiesluokan idea kypsyi ajoharjoittelutapahtumien yhteydessä: Monella katumotoristilla oli halu kokeilla kilpailemista mutta kynnys SM-kisojen yhteydessä järjestettäviin kilpailuihin oli liian suuri. SM-kisoissa on ollut jokamiesluokkaa vastaavia luokkia, jotka kuitenkin ovat kaatuneet siihen, että kisoissa kävi muiden kilpaluokkien osallistujat harjoittelemassa omaan kilpaluokkaansa. Alkuperäinen idea luokasta, johon voi osallistua ilman kilpailukokemusta vaatimattomallakin kalustolla, kaatui.

Jokamiesluokan nimi vaihtui vuoden 2007 alusta Yamaha Center-cupiksi. Nimen muuttaminen ei vaikuta sääntöihin millään tavalla vaan kisassa voi ajaa edelleen millä tahansa merkillä tai mallilla joka täyttää minimivaatimukset.

KAUDEN 2015 ALUSTA LUOKAN NIMI OLI STAR SERVICE CUP.

Jokamiesluokka suunniteltiin järjestettäväksi muiden kilpailujen ulkopuolella, ajoharjoittelutapahtumien yhteydessä. Tällöin kynnys osallistua olisi mahdollisimman pieni ja toisaalta tavallinen katumotoristikin pääsisi mukaan pienillä kustannuksilla ja vaivalla kokeilemaan kilpailutoimintaa.

Kesällä 2005 järjestettiin kokeiluluontoisesti kaksi kilpailua. Ensimmäinen kisa oli 19.6.2005 Kemoran moottoriradalla Vetelissä. Suosio oli odotettua hieman suurempi, lyhyestä varoitusajasta huolimatta.

Seuraava kisa järjestettiin Motoparkin radalla Virtasalmella 4.9.2005. Suosio oli suurempi kuin Kemoralla ja kisasta jäi hyvä fiilis niin järjestäjälle kuin kilpailijoillekin, joten jokamiesluokkaa päätettiin jatkaa kaudella 2006.
Myöhempinä vuosina Jokamiesluokka on vakiinnuttanut paikkansa ja luokan virallinen nimi nykyisin Jokamiesluokka Star Service cup. Star Service tukee kilpailutoimintaa tarjoamalla yhdistyksen jäsenille ja luokassa ajaville kuskeille alennuksia (näistä tarkemmin tietoa varikolla ja Star Servicestä.)

Kilpailuihin on parhaimmillaan ilmoittautunut yli 70 kuljettajaa viikonlopulle, joka on enemmän kuin missään muussa yksittäisessä luokassa Suomessa.

Kesällä 2016 tullaan järjestämään kilpailulähdöt SM-kisojen yhteydessä sekä päätöskilpailu Alastarolla Moottoripyöräilyn tuki ry:n järjestämänä.

Star Service cupin lisäksi yhdistys järjestää jokaisen ajoharjoitteluviikonlopun päätteeksi kerhokisan. Kerhokisaan osallistumiseen on erittäin matala kynnys.

Säännöt löytyvät moottoriliiton sivuilta.

Liity uutislistalle

Liittymällä MP-Tuen uutislistalle saat sähköpostiisi tiedon uusista tarjouksista ja myyntiin tulevista ratapäivistä.
Moottoripyöräilyn tuki ry / Jukka Relander
Opastinsilta 2 liiketila 006, 00520 HKI
p. 050 359 7204

JÄSENREKISTERI

Jussi Lehtonen // info@mp-tuki.fi

VERKKOKAUPPA

Riku Turunen // riku@interwebbi.com

RATAVASTAAVAT

Jukka Relander // info@mp-tuki.fi
Juha Tammilehto
Antti Nivala

MENOSSA MUKANA

0
    Ostoskori
    Kori on tyhjäPalaa kauppaan
      Aktivoi koodi